Manresa serà aquest dissabte la capital catalana de l’skate

Aquest pròxim dissabte 11 de maig, Manresa serà la capital catalana de skate, amb la participació dels millors skaters de Catalunya per iniciar la primera jornada de la Lliga Catalana de Skateboard 2024, de la mà de la Federació Catalana de Patinatge, l’Ajuntament de Manresa i l’Associació Stalow Manresa i en el marc de la programació de Manresa, Ciutat Europea de l’Esport 2024.

Aquesta serà la tercera ocasió consecutiva en què la instal·lació esportiva del Congost, una de les millors pistes d’skate de Catalunya, acull l’arrencada d’aquesta competició, un fet que consolida a la capital del Bages el projecte formatiu “Stalow Academy”,  que des de 2020 ha aconseguit crear un vincle amb la federació que ha contribuït a promoure aquest esport a Manresa, formant a una nova generació de skaters que tenen la possibilitat d’aprendre d’una manera òptima en termes de rendiment i seguretat.

La competició engegarà a les 10 h del matí amb la categoria júnior  i a la tarda serà el torn de la categoria absoluta on tindran cabuda júniors i sèniors. Aquesta és la gran novetat d’aquest any degut a l’altíssim nivell que skaters júniors han demostrat en anteriors edicions, inclús competint en les categories sèniors.

Per completar la competició esportiva i dinamitzar de forma festiva la jornada, l’entorn de la pista d’skate serà l’escenari de diverses activitats extres com una Zona Finger Skate, un mercat d’artistes locals, actuacions musicals, entre altres propostes.

Des de l’Associació Stalow s’anima a tothom a acostar-se al Congost a gaudir d’aquest esport de cultura urbana i ressalta el fet que les noves generacions estan trencant la bretxa de gènere que tradicionalment situava el skate com a esport masculinitzat, ja que actualment hi ha una distribució heterogènia molt pròxima al 50% en les classes extraescolars que s’imparteixen de dilluns a dijous al skatepark de Manresa per a totes les edats i nivells.

 (*) Peu de foto: Samuel della Siega, responsable de la Comissió Tècnica d’skateboarding de la Federació Catalana de Patinatge; el regidor d’Esports, Anjo Valentí Moll; la regidora de Joventut, Isabel Sánchez Pulido; i el president de l’Associació Stalow, Ferran Soler Cot

Manresa serà aquest dissabte la capital catalana de l'skate

Desplaça cap amunt