Manresa acull dissabte la final de la fase regional del Torneig de futbol escolar Sortiu i Gaudiu de la Fundació Cruyff

El camp de futbol Cruyff Court Manel Estiarte de la plaça Milcentenari de Manresa serà aquest dissabte, 4 de maig, l’escenari de la final de la fase regional del Torneig de futbol escolar Sortiu i Gaudiu que organitza la Fundació Cruyff. Hi participaran 6 equips masculins i 6 equips femenins –uns 120 participants-, guanyadors de les fases locals disputades a Manresa, Hostalets de Pierola, Mollerusa, Vallfogona de Riucorb, Vilanova del Camí i Saragossa.

Aquest torneig forma part de la programació de Manresa, Ciutat Europea de l’Esport 2024, i compta el suport tècnic del Manresa Futbol Sala i la col·laboració dels voluntaris de la fundació EMI Manresa que actuaran com a Herois del Cruyff Court, que són joves que mitjançant el procés d’organització del torneig tenen l’oportunitat de descobrir i desenvolupar els seus talents, conèixer les seves pròpies qualitats, la seva autoestima creix i poden desenvolupar directament les seves ambicions personals.

 

Així mateix, tots els participants, abans de començar la competició, signaran la bandera del respecte i en acabar l’equip guanyador se l’endurà per participar en la següent fase que serà la Nacional, que donarà accés a la final internacional a París en el marc dels Jocs Paralímpics.

 

En representació de Manresa, participaran un equip de l’Escola Bages (en categoria masculina) i un equip de l’Escola la Séquia (en la categoria femenina).

 

El torneig arrencarà a les 10 h del matí i finalitzarà a les 16.30 h, amb el lliurament de trofeus, al qual assistiran el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Anjo Valentí Moll  i el subdirector de la Fundació Cruyff a Barcelona, Sander Waare.

 

El Cruyff Court Manel Estiarte es va inaugurar el 2019

Manresa va inaugurar oficialment el camp de  futbol Cruyff Court Manel Estiarte el juny de 2019, si bé sis mesos abans –el desembre de 2018- ja es va posar a disposició de la ciutat. L’estrena oficial es va fer amb la presència del waterpolista olímpic manresà, Manel Estiarte, que és el padrí de la instal·lació, això com amb presidenta de la Fundación Cruyff, Susila Cruyff.

La  instal·lació és el fruit de l’aliança entre la Fundació Cruyff, la Fundació Bancària «la Caixa» i la Fundació Barça per a la construcció, manteniment i dinamització de diversos  Cruyff Courts arreu de Catalunya, prioritzant les zones desfavorides per fomentar la inclusió social d’infants i joves especialment vulnerables a través de la pràctica de l’esport.

Els Cruyff Courts són petits camps d’ús lliure que tenen com a objectiu fomentar l’esport i inculcar valors com la responsabilitat, la integració, el joc en equip i la superació personal, així com aconseguir prevenir el sedentarisme i l’obesitat infantil.

 

(*) Peu de foto: Dissabte, més d’un centenar de jugadors i jugadores disputaran el Torneig Sortiu i Gaudiu  

Manresa acull dissabte la final de la fase regional del Torneig de futbol escolar Sortiu i Gaudiu de la Fundació Cruyff

Desplaça cap amunt