Manresa serà durant els pròxims dos caps de setmana la capital catalana de l’atletisme

Manresa viurà durant aquests dos pròxims caps de setmana unes jornades molt especials on l’atletisme d’elit serà el gran protagonista, amb la presència dels i les millors atletes de Catalunya que disputaran dues  proves de prestigi com són el Campionat de Catalunya de Proves Combinades Absolut i el Campionat de Catalunya Absolut.

Tots els detalls d’aquests dos campionats que es disputaran a l’Estadi d’Atletisme del Congost han estat presentats aquest migdia a l’Ajuntament de Manresa, amb l’assistència del regidor d’Esports, Anjo Valentí Moll; la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rosich Vilaró; i el president del Club Avinent – CAM, Jordi Roy Torras;  en representació del club i institucions que col·laboren en l’organització de les dues proves, que formen part de la programació de ‘Manresa, Ciutat Europea de l’Esport 2024’.

Campionat de Catalunya de Proves Combinades

Aquest primer cap de setmana, 8 i 9 de juny, es durà a terme el Campionat de Catalunya de Proves Combinades Absolut, sub-23, sub-20, sub-18 i sub-16. Aquest campionat és un dels més importants a nivell català i acollirà els millors atletes d’aquesta modalitat en cada una de les categories.

En aquesta ocasió tan important, l’Avinent-CAM, conjuntament amb la Federació Catalana d’Atletisme, han volgut donar nom al campionat com a Memorial Àngel García, destacat entrenador i referent en el món de l’esport sempre vinculat al Club Atlètic Manresa, especialista en proves combinades i llançaments, que va morir als 63 anys el 31 d’octubre del 2018. El desembre del 2017, Àngel García va ser objecte d’un dinar d’homenatge organitzat pel club i se li va lliurar la insígnia d’or de la mà de l’actual presidenta de la Federació, Mercè Rosich.

Garcia va ser una institució en l’entitat. Molts atletes nascuts entre els anys 1980 i 1986 van estar a les seves ordres i es van convertir en grans atletes, no tan sols de proves combinades, que era la seva especialitat, sinó també de salts i llançaments: Sergi Cabezón, Emilia del Hoyo, Pol Vila, Sergi Martinez, Anna Circuns, Jordi Sánchez, la seva mateixa filla Natàlia García, Dèbora Calveras, Ariadna Aivar, Albert Álvarez i una llista interminable de noms.

Aquest campionat preveu una participació d’uns 160 atletes i es disputarà  en sessions de matí i tarda, amb les proves de totes les categories , femenines i masculines, des de sub-16 fins a la categoria Absoluta. Cal destacar que és la primera vegada que aquest campionat es fa en un sol cap de setmana, un fet que representarà un repte organitzatiu.  Entre els atletes que han confirmat la seva participació destaquen Pol Ferrer (Decatló) i Ivet Rovira (Heptatló).

Campionat de Catalunya Absolut i sub-23,  individual i relleus

El segon cap de setmana, 15 i 16 de juny, serà el torn del Campionat de Catalunya absolut i sub-23,  individual i relleus, sens dubte la gran festa de l’atletisme català, que tornarà a ser un altre gran repte organitzatiu per l’Avinent-CAM, atesa la importància de l’esdeveniment. El campionat es durà a terme en sessions de tarda, durant les quals es disputaran des de proves de velocitat, fons, salts i llançaments, fins als emocionants relleus.

A l’espera de saber el nombre definitiu, es calcula una participació de més de 500 atletes que, a banda de l’objectiu de guanyar el campionat, tindran també una de les darreres oportunitats per obtenir les marques mínimes requerides per accedir als campionats estatals que tindran lloc a La Nucía (Alacant) el cap de setmana del 28 al 30 de juny.

Mentre es publiquen les inscripcions definitives, els atletes més destacats que hi participaran són:

Femení

Velocitat: Jael Sakura Bestué (100 m llisos) i Berta Segura i Laura Bou (400 m llisos).

Mig fons: Marina Martínez (800 m llisos) i Esther Guerrero (1500 m llisos).

Fons: Mireia Guarner (5000 m llisos) i Marina Guerrero (3000 obstacles).

Tanques: Xènia Benach (100 m tanques) i Meritxell Tarragó (400 m tanques).

Salts: Ona Bonet (alçada), Mònica Clemente (perxa).

Llançaments: Daniela Fernández (disc), Laura Redondo (martell).

Masculí

Velocitat: Guillem Crespi (100 m llisos), Pol Retamal (200 m llisos) i Claudi Gómez i Bernat Erta (400 m llisos).

Mig fons: Elvin Josue Canales (800 m llisos).

Fons: Xavier Badia (5000 m llisos) i Daniel Álvarez (3000 obstacles).

Tanques: Marc Gale (110 m tanques) i Javier Lorente (400 m tanques).

Salts: Marc Sánchez (alçada), Aleix Pi (perxa) i Jan Diaz (llargada).

Llançaments: Eloi Rovira (pes), Aleix Camats (disc) i Hailu Estrampes (javelina).

Ambdós campionats es podran seguir en directe a través de La Xarxa+


(*) Peu de foto:  El president del Club Avinent – CAM, Jordi Roy Torras; el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Anjo Valentí Moll; i la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rosich Vilaró, a la presentació de les proves que acollirà Manresa.

Manresa serà durant els pròxims dos caps de setmana la capital catalana de l'atletisme

Desplaça cap amunt