Manresa acull demà la 2a Trobada de Clubs de Lectura Fàcil del Bages

L’auditori de la Biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa acollirà demà divendres, 21 de juny a les 11 h, la 2a Trobada de Clubs de Lectura Fàcil del Bages, organitzada conjuntament per la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i Ampans. 

El club de Lectura Fàcil és un espai que ofereixen algunes biblioteques públiques de la zona on es gaudeix de la lectura, la cultura i el coneixement. Els grups estan formats per persones amb diferents capacitats lectores, que comparteixen la lectura d’un llibre en format de lectura fàcil. Les sessions estan dinamitzades per professionals de les diferents biblioteques i per les educadores d’Ampans.

Els clubs de Lectura Fàcil al Bages es van iniciar l’any 2014. Actualment, a la comarca del Bages ja n’hi ha deu, tres dels quals són a Manresa: Ateneu Les Bases (2), Casino (1), Sallent (1), Sant Fruitós de Bages (1), Sant Joan de Vilatorrada (1), Sant Vicenç de Castellet (1), Balsareny (1) i Santpedor (2), amb prop d’un centenar de participants.

Aquest any, amb motiu de Manresa Ciutat Europea de l’Esport, la lectura triada és: Sense barreres: sis experiències d’esport adaptat, d’Elisabet Serra i Laia Vidal, editat per La Mar de Fàcil Editorial (2020). El llibre explica sis experiències vitals i esportives de persones amb discapacitat, explicades per elles mateixes. Són els testimonis de superació personal de Xavi Porras, Yolanda Hernández, Joan Pahisa, Antoni Carbonell, José Luis Layola i Comkedem, una entitat que agrupa infants i joves de 7 a 25 anys amb discapacitat física de tots els nivells.

A la trobada si assistiran les autores del llibre –Elisabet Serra i Laia Vidal– i un dels seus protagonistes –Joan Pahisa, escriptor, orador i fanàtic de l’esport–, que explicarà la seva experiència personal. Els lectors, que hauran llegit i treballat el llibre, li podran fer preguntes tant al protagonista com a les autores del llibre.

L’acte finalitzarà amb uns piscolabis i una fotografia de grup.

(*) Peu de foto:  Imatge de la1a Trobada de Clubs de lectura celebrada l’any passat

Manresa acull demà la 2a Trobada de Clubs de Lectura Fàcil del Bages

Desplaça cap amunt