L’Ajuntament de Manresa posa en marxa una campanya de sensibilització contra la LGTBI-fòbia en l’esport
Amb el lema “A Manresa, fem equip contra la LGTBI-fòbia”, l’Ajuntament de Manresa posarà en marxa la setmana del 19 de febrer una campanya de sensibilització i visibilització contra la LGTBI-fòbia en l’esport a través dels equipaments municipals i clubs esportius de la ciutat. El consistori els proporcionarà cartells i pancartes sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere perquè els puguin utilitzar a les seves instal·lacions, així com una guia bàsica sobre perspectiva de gènere i LGTBI+ per a ús intern.
La campanya s’emmarca en el Dia internacional contra la LGTBI-fòbia en l’esport del dia 19 de febrer i amb la capitalitat de Manresa com a Ciutat Europea de l’Esport 2024 i pretén involucrar directament els equipaments municipals i clubs esportius de la ciutat en la sensibilització i visibilització contra la intolerància davant la discriminació en el món de l’esport. Per a fer-ho possible, el consistori els proporcionarà una guia bàsica que els permeti incorporar la perspectiva de gènere i LGTBI+ al seu entorn, cartells genèrics sobre esport i diversitat afectiva, sexual i de gènere, i una pancarta amb el lema “A Manresa, fem equip contra la LGTBI-fòbia”.
L’Ajuntament de Manresa proposa a equipaments esportius i clubs que durant la setmana del 19 al 25 de febrer utilitzin la pancarta penjada a les seves instal·lacions per fer-hi fotos d’equip i els convida a penjar-les a les xarxes amb el hashtag #igualtatalesport i l’etiqueta @sailgtbimanresa.
Suport i assessorament
A banda d’aquest material de difusió, el Servei d’Atenció Integral LGTBI (SAIL) de l’Ajuntament de Manresa es posa disposició dels clubs i entitats esportives que vulguin treballar una acció concreta emmarcada dins l’àmbit esportiu i la diversitat afectiva sexual i de gènere o que necessitin resoldre dubtes. El servei SAI ofereix informació, atenció, acompanyament i assessorament relacionat amb la diversitat sexual i de gènere, sigui per temes personals, professionals o formatius. Per contactar amb aquest servei, cal enviar un correu electrònic a sai@ajmanresa.cat o trucar al telèfon 93 875 23 10 de dilluns a divendres de 9 a 14 h i dilluns a la tarda de 16 a 19 h.
El consistori també es posa a disposició de les entitats que necessitin assessorament per elaborar o revisar protocols relacionats amb violències masclistes. En aquest cas, poden contactar amb el Servei d’Atenció a les Dones (SIAD) de Manresa a través del correu electrònic siad@ajmanresa.cat o del telèfon 93 97523 10.
(*) Peu de foto: Imatge de la campanya contra la LGTBI-fòbia en el món de l’esport.