Aces Europe declara Manresa ‘Ciutat Europea de l’Esport 2024’

L’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (Aces Europe) ha fet oficial aquest dilluns que Manresa serà Ciutat Europea de l’Esport el 2024. Entre els motius, la institució amb seu a Brussel·les que atorga aquests reconeixements posa la candidatura manresana com a exemple de “promoció de l’esport per a tothom” i destaca de la ciutat la seva capacitat per posicionar l’esport “com un mitjà per millorar la salut, fomentar la integració social, facilitar l’educació i promoure el respecte”.

 

Així mateix, subratlla que Manresa “ha demostrat una política esportiva exemplar” i que compta amb “bones instal·lacions esportives, programes ben estructurats i un ampli ventall d’activitats”. La gala de lliurament del reconeixement se celebrarà el 7 de desembre al Parlament Europeu.

 

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i el regidor d’Esports, Anjo Valentí Moll, s’han mostrat molt satisfets per la distinció. Aloy ha destacat el fet que Aces Europe ha reconegut “la bona feina que s’ha fet històricament en els esports, que ha de servir d’impuls per seguir treballant en l’esport com a eina de cohesió social, de salut, de valors i de projecció de la ciutat”. Al seu torn, Valentí ha assegurat que es tracta d’un reconeixement “que ha de ser compartit amb el conjunt d’entitats i clubs esportius de la ciutat, amb els seus esportistes, tècnics, entrenadors i directius, els veritables motors de l’essència esportiva que gaudim a Manresa”.

 

Tal com ja es va explicar, la setmana passada la ciutat va rebre la visita dels representants d’Aces Europe, que van avaluar sobre el terreny la candidatura manresana. En aquell moment, el secretari general d’Aces Europe, Hugo Alonso, ja va afirmar que la de Manresa era “una candidatura molt potent” i que estaven davant d’una ciutat “amb un llegat esportiu molt important”, amb “un percentatge de ciutadania que practica esport que està 12 punts per sobre de la mitjana” i amb unes polítiques que tenien especial atenció “a la paritat”.

 

Amb el reconeixement, l’Ajuntament de Manresa inicia ara la tasca de preparació de les activitats i dels esdeveniments esportius rellevants que acollirà la ciutat el 2024. Una de les proves que s’està negociant és la sortida de la Volta Femenina a Catalunya, que enguany obtindrà més importància amb un nou format de tres dies.

 

 

Les adhesions continuen obertes

 

La campanya per sumar suports a la candidatura continua oberta. Es tracta d’un projecte de ciutat i, per això, es vol obtenir el màxim de suports possibles. Per difondre els actes i la proposta, l’Ajuntament de Manresa ha posat en marxa una web específica que recull la informació bàsica del projecte, i que és també la plataforma de referència per a les adhesions de la ciutadania i de les entitats esportives. De moment, ja s’ha aconseguit el suport de més de 580 persones a títol individual i de més d’una cinquantena d’entitats.

 

 

(*) Peu de foto: L’acalde i el regidor d’Esports el dia de la presentació de la candidatura, amb representants d’entitats esportives de la ciutat

Aces Europe declara Manresa 'Ciutat Europea de l'Esport 2024'

Desplaça cap amunt